Jadłospis
|
Śniadanie – 8:20 |
Drugie śniadanie – 10:00 |
Drugie danie – 12:00 |
Zupa – 14:20 |
19 maja, poniedziałek |
Kawa na mleku (mleko), chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), szynka drobiowa gotowana, sałata |
Gruszka, papryka kolorowa |
Potrawka z kurczaka z warzywami (mąka pszenna, seler, mleko), puree ziemniaczane z jogurtem naturalnym (mleko), kompot wiśniowy |
Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, jaja, mąka pszenna) |
20 maja, wtorek |
Płatki kukurydziane na mleku, rogalik maślany (mąka pszenna, mleko), masło (mleko), twarożek truskawkowy |
Budyń z musem malinowym (mleko) |
Filet z kurczaka panierowany duszony (mąka pszenna, jaja), surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką, jabłkiem i sosem jogurtowym (mleko), ziemniaki, woda z miodem |
Krupnik (seler, mleko) |
21 maja, środa |
Herbata z miodem, chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), pasta z makreli wędzonej ze szczypiorem (ryba) |
Winogrona |
Spaghetti z makaronu pszennego i szynki wieprzowej (mąka pszenna, jaja), kompot wiśniowy |
Ziemniaczana z natką pietruszki (seler) |
22 maja, czwartek |
Kakao na mleku (mleko), pieczywo mieszane (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna), masło (mleko), dżem, ser żółty, jajko gotowane, szczypior, ogórek, szynka wieprzowa, rukola |
Arbuz |
Ryba miruna w panierce z mąki kukurydzianej (ryba), surówka z czerwonej kapusty, marchewki z oliwą z oliwek, ziemniaki z koperkiem, woda z miętą |
Ogórkowa (seler, mleko) |
23 maja, piątek |
Mleko, bułka pszenna (mąka pszenna, mleko), masło (mleko), konfitura owocowa niskosłodzona |
Jabłko, rzodkiewka, marchewka |
Pierogi z serem i ziemniakami (mąka pszenna, jaja, mleko), kompot truskawkowy |
Żurek z jakiem (seler, mleko, mąka żytnia, jaja) |
W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.
Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców w przedszkolu.
Woda mineralna dostępna jest dla dzieci bez ograniczeń.
Przedszkole Nr 1
im. Krasnala Hałabały
w Gryfinie
ul. Wojska Polskiego 11
74-101 Gryfino
Kontakt
tel.: 91 333 27 20, 501 281 566
e-mail: halabala@gryfino.pl
Numery kont
Przedszkole Nr 1 w Gryfinie im. Krasnala Hałabały
PEKAO S.A. I o/ Gryfino
95 1240 3855 1111 0010 3674 5624
Rada Rodziców przy Przedszkolu Nr 1 w Gryfinie
im. Krasnala Hałabały
54 2490 0005 0000 4530 7264 0373