Jadłospis
|
Śniadanie – 8:20 |
Drugie śniadanie – 10:00 |
Drugie danie – 12:00 |
Zupa – 14:20 |
18 listopada, poniedziałek |
Kawa na mleku (mleko), chleb pszenno- żytni ( mąka pszenna, żytnia), masło ( mleko), ser żółty (mleko), pomidor |
Winogron |
Schab duszony w sosie własnym ( mąka pszenna), warzywa grillowane, ziemniaki, kompot owocowy |
Brokułowa (seler, mleko) |
19 listopada, wtorek |
Kakao na mleku (mleko), chleb graham (mąka pszenna, żytnia),masło (mleko), twarożek waniliowy (mleko) |
Koktajl mleczno- owocowy (mleko), chrupki kukurydziane |
Stek z szynki wieprzowej (jaja, mąka pszenna), buraczki z jabłkiem, ziemniaki, kompot wiśniowy |
Barszcz biały (seler, mleko) |
20 listopada, środa |
Herbata z cytryną, imbirem i miodem, chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), szynka wieprzowa gotowana, rzodkiewka |
Pomarańcza |
Kotleciki z fileta z indyka z pieczarkami i żółtym serem (jaja, mleko, mąka pszenna), surówka z białej kapusty, marchewki z sosem jogurtowym (mleko), ziemniaki, woda z miodem |
Ogórkowa (seler, mleko) |
21 listopada, czwartek |
Kawa na mleku (mleko), pieczywo mieszane (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), jajko gotowane, ser żółty, szynka drobiowa, dżem, sałata (mleko) |
Jabłko, kiwi |
Racuszki drożdżowe z owocami (jaja, mleko, mąka pszenna), soczek owocowy |
Ryżowa (seler) |
22 listopada, piątek |
Ciepłe mleko (mleko), chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), pasta serowo- jajeczna ze szczypiorem i papryką (mleko, jaja) |
Banan |
Kotleciki z dorsza (ryba, jaja, mąka pszenna), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, ziemniaki, woda z imbirem |
Pomidorowa z makaronem (seler, mleko, mąka pszenna, jaja) |
W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.
Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców w przedszkolu.
Woda mineralna dostępna jest dla dzieci bez ograniczeń.
Przedszkole Nr 1
im. Krasnala Hałabały
w Gryfinie
ul. Wojska Polskiego 11
74-101 Gryfino
Kontakt
tel.: 91 333 27 20, 501 281 566
e-mail: halabala@gryfino.pl
Numery kont
Przedszkole Nr 1 w Gryfinie im. Krasnala Hałabały
PEKAO S.A. I o/ Gryfino
95 1240 3855 1111 0010 3674 5624
Rada Rodziców przy Przedszkolu Nr 1 w Gryfinie
im. Krasnala Hałabały
54 2490 0005 0000 4530 7264 0373