Jadłospis
Śniadanie – 8:20 | Drugie śniadanie – 10:00 | Drugie danie – 12:00 | Zupa – 14:00 | |
20 marca, poniedziałek |
Kawa na mleku (mleko), chleb pszenno-żytni (mąka pszenna i żytnia), masło (mleko), szynka z gotowanego kurczaka, ogórek kiszony |
Papryka , jabłko |
Naleśniki z serem i polewą jogurtowo- malinową (mąka pszenna, jaja, mleko), woda z miodem, cytryną i imbirem |
Zupa grochowa z kiełbasą (seler) |
21 marca, wtorek |
Płatki kukurydziane na mleku (mleko), rogalik maślany (mąka pszenna, jaja), masło (mleko), twarożek waniliowy (mleko) |
Grejpfrut, wafle ryżowe |
Schab duszony w sosie własnym (mąka pszenna), kalafior na parze, ziemniaki, kompot owocowy |
Barszcz czerwony (seler, mleko) |
22 marca, środa |
Herbata owocowa, chleb 7 ziaren (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, owsiana, sezam), masło (mleko), jajko gotowane, (jaja), kiełbasa z cielęciną |
Winogrona |
Makaron pszenny z filetem z kurczaka, szpinakiem i sosem śmietanowym (mleko, jaja mąka pszenna), woda z miodem i cytryną |
Zupa jarzynowa (seler, mleko) |
23 marca, czwartek |
Herbata z miodem i imbirem, chleb graham (mąka pszenna żytnia) masło (mleko), ser żółty (mleko), pomidor |
Ciepłe mleko (mleko), chałka drożdżowa (mąka pszenna, jaja) |
Gulasz tradycyjny z szynki wieprzowej (mąka pszenna), warzywa grillowane, kasza pęczak (jęczmień), kompot owocowy |
Żurek (seler, mleko, mąka żytnia) |
24 marca, piątek |
Kawa na mleku (mleko), chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna), masło (mleko), ser mozzarella (mleko), pomidor, bazylia |
Gruszka |
Burgery z dorsza z serem żółtym (ryba, mąka pszenna, jaja), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka i jogurtu greckiego (mleko), ziemniaki, woda z cytryną |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mleko) |
W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.
Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców w przedszkolu.
Woda mineralna dostępna jest dla dzieci bez ograniczeń.
Przedszkole Nr 1
im. Krasnala Hałabały
w Gryfinie
ul. Wojska Polskiego 11
74-101 Gryfino
Kontakt
tel.: 91 333 27 20, 501 281 566
e-mail: halabala@gryfino.pl
Numery kont
Przedszkole Nr 1 w Gryfinie im. Krasnala Hałabały
PEKAO S.A. I o/ Gryfino
95 1240 3855 1111 0010 3674 5624
Rada Rodziców przy Przedszkolu Nr 1 w Gryfinie
im. Krasnala Hałabały
54 2490 0005 0000 4530 7264 0373