Jadłospis

  Śniadanie – 8:20 Drugie śniadanie – 10:00 Drugie danie – 12:00 Zupa – 14:20

22 kwietnia, poniedziałek

Kawa na mleku (mleko), chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), kiełbasa z cielęciną, ogórek świeży

Papryka, rzodkiewka

Spaghetti z szynki wieprzowej i makaronu pszennego (mąka pszenna, jaja), kompot owocowy

Zupa jarzynowa (seler, mleko)

23 kwietnia, wtorek

Herbata z miodem i cytryną, chleb 7 ziaren (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, owsiana, sezam), masło (mleko), pasta z kurczaka wędzonego, jajek i szczypioru (jaja)

Gruszka

Kotlet schabowy duszony panierowany (mąka pszenna, jaja), sałata z jogurtem naturalnym (mleko), ziemniaki, woda z miodem

Kapuśniak z białej kapusty (seler)

24 kwietnia, środa

Kakao na mleku (mleko), chleb pszenno- żytni (mąka pszenna, żytnia), masło (mleko), twarożek waniliowy (mleko)

Banan

Pulpet z indyka w kremie z warzyw (mąka pszenna, jaja), kasza pęczak (jęczmień), ogórek kiszony, kompot owocowy

Barszcz czerwony (seler, mleko)

25 kwietnia, czwartek

Herbata z miodem, pieczywo mieszane (mąka pszenna, żytnia, jęczmienna) masło (mleko), szynka z kurczaka, pomidor, jajko, szczypior, sałata, miód (jaja)

Winogron  

Ryż z polewą jogurtowo- truskawkową (mleko), woda z miodem i cytryną

Zupa kalafiorowa (seler, mleko)

26 kwietnia, piątek

Kawa na mleku (mleko), chleb graham (mąka pszenna, jęczmienna, żytnia), masło (mleko), jajko gotowane, papryka, szczypior (jaja)

Jogurt grecki z malinami (mleko)

Ryba miruna w panierce z mąki kukurydzianej (ryba), surówka z kapusty kiszonej, marchewki z oliwą z oliwek, ziemniaki, kompot wiśniowy

Zupa pomidorowa z makaronem(seler, mleko, jaja, mąka pszenna)

 

W każdym posiłku zostały wyszczególnione substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z odniesieniem do nazwy substancji lub produktu wymienionego w załączniku II.

Dokładny wykaz wszystkich składników posiłków i użytych produktów znajduje się w katalogu dostępnym dla rodziców w przedszkolu.

Woda mineralna dostępna jest dla dzieci bez ograniczeń.

Przedszkole Nr 1
im. Krasnala Hałabały
w Gryfinie

ul. Wojska Polskiego 11
74-101 Gryfino

Kontakt

tel.: 91 333 27 20, 501 281 566
e-mail: halabala@gryfino.pl

Numery kont

Przedszkole Nr 1 w Gryfinie im. Krasnala Hałabały
PEKAO S.A. I o/ Gryfino
95 1240 3855 1111 0010 3674 5624

Rada Rodziców przy Przedszkolu Nr 1 w Gryfinie
im. Krasnala Hałabały
54 2490 0005 0000 4530 7264 0373